četrtek, 24. september 2020

Lobik Juis Carpaldi

 

Pivo

Juis Carpaldi

Pivovarna

Lobik Brewery - Maribor

Stil

NEIPA - dvojni

Alkohol

8%



Lobikov Juis Carpaldi, še eden izmed njihovega že pošteno širokega nabora NEIPA piv, je zvarjen s hmelji mosaic, galaxy in nelson sauvin, ki so zagotovilo za nekaj pošteno dobrega. Z imeni pa se v pivovarni zelo radi poigrajo - tokrat so mu nadeli ime, ki spominja na glasbenika katerega glasbo zelo radi poslušajo. 

Juis Carpaldi svoj "sokast" značaj pokaže že na prvi bežen pogled in kasneje tudi vdih - popolnoma motno telo blede, mlečno-oranžne barve in tanka ter neobstojna bela glava poskrbita za prvo. Za drugo pa skrbijo izrazite sadne hmeljne arome, ki pogumno puhtijo iz kozarca. V njih se lepo kažejo sladki tropski sadeži (mango in ananas), nežno pa jih dopolnjujejo blagi citrusi. Zmerno nežna grenkoba z zelo suhim značajem lepo podraži po jeziku, trajajoč pookus pa poskrbi, da Juis še kar nekaj časa odmeva na jeziku.

Dvojno NEIPAstični Juis Carpaldi je precej lahkotnega telesa, poletno naravnanega, in zelo lepo zakritih 8% alkohola, ki jih nikakor ni zaznati. S svojim značajem poskrbi za nekoliko bolj konkreten okus, medtem ko napade naš jezik. In s tem se pridruži prej omejenemu naboru NEIPA piv, ki so kot po vrsti super okusni in vabljivi za ljubitelje tega popularnega stila.   


Kje naj ga iščem?


  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Craft Room (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Beer Pub (Kranj)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → lepo piten, sicer nekoliko bolj oster z grenkobo na trenutke in nekoliko manj sokast v okusu, ampak je še vedno super

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar