petek, 25. september 2020

Loo-blah-nah Endeavour

 

Pivo

Endeavour

Pivovarna

Pivovarna Loo-blah-nah - Ljubljana

Stil

IPA - rženi

Alkohol

5,8%


V pivovarni Loo-blah-nah pravijo, da so se za eno izmed svojih specialk, ki so v omejeni količini na voljo le v njihovi točilnici, poigrali z novimi hmelji in velikimi količinami rža. In tako je nastal ta Endeavour, rženi IPA po stilu. 

Endeavour rženi IPA je na oko kar pošteno motnega telesa in je precej bledega zlatega odtenka. Njegov izgled dopolnjuje večja bela penasta glava, ki precej dobro obstane na svojem mestu. V aromi je prepoznati rahlo kruhast vonj, nekaj sadnega dodatka za zraven, proti koncu pa se pokaže tudi nežno začinjen pridih. Tudi v okusu deluje nežno s svojo rahlo grenkobo, ki jo dopolni rahlo zeliščen priokus. Finiš pa po pričakovanju zaradi dodatka rži kar lepo popestri požirek s poprasto-dražečim občutkom na jeziku. Vse pa zaključi še nežen in ne predolg pookus.

Rženi zvarek pivovarne Loo-blah-nah se pokaže in izkaže kot nekoliko nežnejše pivo lahkotnejšega telesa, ki je dovolj preprosto, a na drugi strani tudi s tipičnim "kickom" rženega značaja v koncu požirka. Predvsem pa postane in ostane lepo piten.


Kje naj ga iščem?


  • Točilnica Loo-blah-nah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer nič posebnega, ampak to pomeni, da je lepo piten in preprost

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar