ponedeljek, 17. avgust 2020

Lobik Raisin' The Steaks

Pivo

Raisin' The Steaks

Pivovarna

Lobik Brewery - Maribor

Stil

Dvojni NEIPA

Alkohol

8%



Raisin' Teh Stakes je drugi v seriji Steaks piv pivovarne Lobik, ki so jih navarili za letošnjo sezono žarov. nekoliko močnejši kot mlajši bratec Juicy Steak, ampak ob tem tudi nekoliko nežnejši kot High Steaks. Seveda pa tudi v tem primeru govorimo o NEIPA zvarku, stilu, pri katerem so se Lobiki najbolj dokazali in izkazali. 

Ob odprtju pločevinke v nas kar butne prijetna in sladka sadna aroma tropskega značaja, ki pa jo nato kmalu prevzame travnati karakter z le nekaj malega sadnega dodatka zrelega sadja daleč v ozadju. Tanka bela pena za kratek čas v kozarcu pokrije pomarančno obarvano pivo, ki je stilu primerno popolnoma motnega značaja. V požirku se najprej spoznamo z blago sadno sladkobo zrelega sadja, ki pa jo kmalu prevzame ne pretirano močna hmeljna grenkoba (le na trenutke malo travnato ostrejša) z nekoliko suhim zaključkom. Pookus pa še kar nekaj časa pusti na jeziku in v ustih grenkobno sled.   

Raisin' The Stakes je nekoliko bolj konkretna verzija NEIPA stila (no, saj je nenazadnje dvojni NEIPA). V svojem lahkotnejšem telesu malo bolj ostro napade okuse, prav tako pa nekoliko bolj pogreje s svojo toplino alkohola, ki pa vseeno ostaja dovolj zadržana, da pivo še kako lepo steče.  


Kje naj ga iščem?


  • Pivoljub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → malo preoster na trenutke, seveda daleč od tega, da bi bil slab, je lepo piten, ampak bi naslednjič raje posegel po katerem drugem njihovem zvarku

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar