torek, 11. oktober 2022

Lobik Sunrise

Sunrise je naslednji štajerski NEIPA zvarek, ki jih v pivovarni Lobik tako zelo radi avrijo. Tokratna verzija tega motnega stila je narejena s hmelji Citra, Cryo Citra, Galaxy in Styrian Dragon.
 
Pivo je popolnoma motnega telesa blede marelične barve, na vrhu kozarca pa za kar nekaj časa poleži bela penasta glava. Aroma je kar lepo izrazito tropska, srečamo lahko sladke sadeže (ananas, mango, breskev), kot tudi še bolj izrazite citrusne note. Srednja hmeljna grenkoba kar lepo podraži po jeziku, vmes pa jo nekoliko umirja kar prepoznavna sadna sladkoba. Finiš je nežno poprasto dražeč, ta pookus pa nato še kar dolgo poležava v ustih. 
 
Lobikov Sunrise NEIPA je lahkotnejšega telesa in lepo skritega alkohola, v aromi ponuja ogromne količine sadja, v okusu pa je tipično NEIPAsta. Pivo, ki bo brez dvoma priklicalo poletne spomine.   

Sunrise

Maribor

NEIPA

7%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → povsem soliden NEIPA, lepo piten, osvežilen in predvsem preprost za piti

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar