sreda, 31. maj 2023

Green Gold Sunset Pale Ale


V pivovarni Green Gold so tokrat zvarili nekaj bolj preprostega, nekaj v čemer se da uživati v kateremkoli delu dneva. Osnovo tvori klasični APA, ki pa so ga v pivovarni zvarili z domačo sorto hmelja Styrian Wolf, ki ga spremljata ameriški Simcoe ter Mosaic. 
 
Pivo je čisto jasnega telesa zlate barve, solidno velika in kremasta bela glava, pa na vrhu kozarca kar potraja. Aroma je nežna s svojim citrusnim značajem, ki ga spremlja še bolj bežen sladek sadni pridih - na koncu pa se tehtnica vseeno nagne na citrusno stran. Požirek je zmerno grenkoben, kar suh in dokaj zeliščen v svojem značaju. Trajajoč in zeliščno grenkoben pookus pa še kar dobro podraži po jeziku. 
 
Sunset Pale Ale je pivo lahkotnega telesa, svežega značaja in preprostega karakterja. Kljub tej preprostosti pa ponuja dovolj okusa, da bomo ob požirku, ki bo odžejal, tudi uživali. 
 
 

Sunset Pale Ale

Šempeter v Savinjski dolini

APA

5,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → piten, preprost, okusem - simpatičen pale ale

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar