ponedeljek, 8. november 2021

The Blek Goat Yellow Pents

Straight outta Gorenjska prihaja pale ale mlade pivovarne The Blek Goat. Klasični, preprosti pale ale o katerem koza modruje: "Bolje rumene hlače spredaj, kot rjave zadaj."
 
Yellow Pents je pale ale jasnega telesa ognjeno-jantarne barve, srednje velika bela glava pa se počasi izmika z vrha kozarca. V aromi je kar nekoliko bolj zadržan in sramežljiv, prinese pa nekaj blagih sadnih not z rahlim travnatim pridihom. Tudi okus sledi temu - srednje hmeljno grenkoben v začetku s travnatim občutkom, nekaj blagega sladkega priokusa pa poskrbi za nekaj ravnovesja. Grenkobni karakter pa se nato še kar nekaj časa postavlja v trajajočem in kar izrazitem pookusu. 
 
Gorenjski pale ale je lahkotnega telesa in povsem preprostega značaja, kar ga posledično dela preprosto pitnega tudi za tiste pivopivce, ki šele posegajo po teh stilih in tipih piv z nekoliko drznejšim značajem. 
 

Yellow Pents

Mojstrana

APA

5,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → preprost, piten, brez kakšnih večjih posebnosti, opravi pa glavno nalogo - odžeja z značajem

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar