petek, 27. avgust 2021

Reservoir Dogs Azza

Padli angel Azza je kisli član Reservoir Dogs serije piv z imenom Wine Side Story. Je posebno kislo pivo, ki je zorelo v lesenih sodih z avtohtonimi kvasovkami vinske kleti Klinec. 

Azza je nekoliko motnega telesa, jantarnega odtenka ter pokrit s tanko belo glavo, od katere kmalu obstane le še tanek obroček. Aroma je izrazito vinska s svojim kislim značajem kleti, malo pa ji pomaga še blag balzamičen dih. Tudi v požirku srečamo pogumno kiselkast občutek, vinskega karakterja, ki s svojo kislino celo malo podžge po grlu. Trpek občutek pa se pojavi ob koncu požirka in nato še kar nekaj časa vztraja tam v pookusu.

Vinsko pivo Azza je lahkotnejšega telesa in zelo svežega karakterja. V svojih značilnostih je do popolnosti zaznamovan z visnkimi lastnostmi in bo kot tak predstavljal most med svetom piva in vina. In seveda, je pivo kot naročeno za ljubitelje konkretnih kislic.
 

Azza

Nova Gorica

Kisli ale

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → zelo piten, čeprav s kislino malo zažge (vsaj v prvih požirkih), ampak zelo osveži in odžeja s temi visnkimi karakteristikami

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar