sreda, 19. januar 2022

22Brewing Karega - Spontaneously Fermented

Pivovarna 22Brewing je svojo serijo istrskih divjih ale piv po imenu Karega nadgradila še z enim članom. Na etiketi ta zvarek označuje stol, kar je tudi pomen besede "karega", v steklenici pa se nahaja v njihovi kleti "Kantina" spontano fermentiran ale.  
 
Čisto jasno telo zelo temnega zlatega odtenka je v kozarcu pokrito z zelo veliko in puhasto belo glavo, ki se ji prav nikamor ne mudi. V aromi se izkazuje s kar konkretnimi vinskimi notami, z morda malenkost lesnega in balzamičnega pridiha, vendar pa vinski značaj povsem zavlada. Tudi požirek je tak - solidno kiselkast, usta malo povleče skupaj, vinski v značaju z nekaj kar očitnega usnjenega oz. gumastega priokusa. V finišu je precej trpek, ta občutek pa še zelo dolgo poleži v ustih.
 
Spontano fermentiran Karega divji ale je res tak, kot bi pričakovali od njega. Konkretno vinski v svojem značaju, sicer ne tako izredno na kisli strani, ter s tistimi značilnimi in zaznavnimi priokusi, ki jih poznamo iz bolj belgijskih zvarkov.      

Karega - Spontaneously Fermented

Koper

Divji ale

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → konkretno vinski, malo manj svež in z več "funky" priokusi

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar