petek, 22. september 2023

Clef PAG Sour

Po POGu, je nastopil čas še za PAG. Gre za novi sadni kisli ale, zvarjen s kettle-sour tehniko, ki so si ga zamislili v pivovarni Clef. Gre za kombinacijo pasijonke, marelice in rožnate gvajave, ki bo ponesla v oddaljene kraje.  

PAG je motnikavega telesa žareče oranžne barve. srednje velika bela glava, pa na vrhu kozarca ne obstane dolgo. Izrazita tropska aroma hitro napolni naš nos s svojim sladkim značajem -  ospredju je gvajava, ki jo dopolnjuje prijetno kiselkast značaj. Požirek je srednje kiselkast, malo povleče usta skupaj, kasneje pa se pokaže še saden občutek s kar nekaj sladkobe. Finiš je rahlo trpek, pookus pa je še kar nekaj časa tropsko obarvan.

Clefova kislica PAG je srednjega telesa - v bistvu zaradi malo bolj izrazitega sladkega značaja pivo deluje nekoliko polenjše, a ob tem vseeno ohrani nekaj svoje sadne svežine. Predvsem pa nas zapelje na oddaljene otoke.


PAG Sour

Petrovče

Sadni kisli ale

5,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → aromatičen, nežno kiselkast, mogoče celo malo premalo - lepo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar