nedelja, 27. november 2022

Lobik Corbeille De Fruits

V obdobju, ko so se Lobiki posvetili pripravi piva v stilu lambikov, so zvarili tudi to sadno verzijo. Mešanica piva iz odprte kadi (coolship) in piva z njihovim lastnim divjim kvasom se je 2-3 leta starala v sodih, nato pa še pol leta odležala na sadju z babičinega vrta - tu so svoje odigrale breskve, nektarine, slive in maline.   
 
Lobikov sadni "lambik" je malenkostno motnikavega telesa bakrene barve, tanka bela pena, ki se naredi na vrhu kozarca, pa tudi v sekundi izgine. Aroma je nežno vinsko kisla, nekoliko prašna v značaju z nekaj zrelega sadnega občutka precej v ozadju. Le-ta sadni občutek pa počasi prihaja v opsredje - predvsem slive se lepo začutijo. Pošteno kiselkast začetek požirka usta s to sadno kislino zelo povleče skupaj. Finiš je trpek, ampak nežen, pookus pa še malo potraja. 
 
Corbeille De Fruits je lahkotnega telesa in svežega značaja, lepo pa je zaznamovan s sadnim in kiselkastim značajem. Je zelo osvežilen kisli zvarek, ki bo prijal kadarkoli.   

Corbeille De Fruits

Maribor

Sadni lambik

5,5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,3 / 5 → zelo dober, konkretno kiselkast, ampak tudi zelo lepo piten

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar