sobota, 3. februar 2024

Lobik / Maskeron Almost Forgotten

Lobiki so zopet združili moči s hrvaškimi pivovarji, tokrat z dubrovniško pivovarno Maskeron. V stilu belgijskih lambikov so naredili "blend", ki se je staral več kot 18 mesecev v treh različnih sodih, 6 mesecev v fermentorju in 6 mesecev na dalmatinski maginji (po naše je to navadna jagodičnica) - tako da nas čaka nekaj res posebnega.    
 
Srednje velika bela penasta glava le za nekaj trenutkov prekrije telo tega sodelovalnega piva, ko pa se hitro umakne, pod seboj razkrije jasno in rdečkasto obarvano vsebino. Aroma je kombinacija zelo sladke jagodne note ter skorajda enako izrazitega kiselkastega vinskega pridiha, celota pa deluje precej nežno. Požirek nas že v prvem trenutku objame s konkretno kiselkastim značajem, ki nam usta zelo lepo vleče skupaj, vseeno pa ni preoster. V njem se skriva tako izrazit vinski občutek, kot tudi nekaj kiselkastega sadnega značaja. Finiš pa se v tem duhu nato izpelje še v trajajoč in lepo prepoznaven ter rahlo trpek pookus.
 
Almost Forgotten je pivo, ki je v bistvu zaradi vseh svojih lastnosti že skorajda bolj vino, oz. prevzame zelo veliko vinskih lastnosti. V svojem značaju je zelo lahkoten in predvsem osvežilen, kljub vsej kislini in vinskemu značaju pa je izredno preprosto piten, četudi nismo veliki ljubitelji vina.  
 

Almost Forgotten

Maribor
 
v sodelovanju z Maskeron 
Dubrovnik (HRV)

Sadni lambik

6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,7 / 5 → ob enem konkretno vinski, a po drugi strani tako preprost, da se ga da brez težav spiti kot dobro pivo, brez tiste (pretirane) vinske ostrine in trpkosti

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 10/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar