nedelja, 19. maj 2024

Bevog Hyacinth Macaw

Ogrožena južno ameriška ara po imenu hyacinth macaw, največja papiga, ki lahko leti, krasi in opozarja nase s pločevinke Bevogovega pale ale piva. Pivo so zvarili s hmelji cryo Idaho 7, cryo Simcoe in Tomahawk, k polnosti telesa pa prispeva še dodatke kupa ovsa. 
 
Bevogova ara je izjemno motnega telesa blede (mlečne) zlato rumene barve, srednje velika bela penasta glava pa je razmeroma kremasto obstojna. Hmeljna aroma je izrazita in kar nekoliko ostra s svojim značajem, ponuja pa predvsem rahlo sladke sadne note. Požirek je srednje grenkoben, pošteno hmeljnat in travnat, na trenutke kar malo oster. Nekoliko suh finiš rahlo popivna jezik, nato pa se s trajajočim in izrazitim pookusom le še nadaljuje. 
 
Hyacinth Macaw je sokastemu izgledu navkljub kar nekoliko bolj izrazito in konkretno pivo, ki sicer ni pretirano grenko, ampak je pošteno hmeljnato in celo nekoliko ostro. Telo je srednje lahkotno, kljub tej konkretnosti pa ostaja dovolj sveže piten.  
 

Hyacinth Macaw

Bad Radkersburg

NEPA

5,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → pošteno hmeljnat, mogoče že kar malo preveč, saj deluje oster - ni slab, ampak nekako ne pokaže vsega značaja ravno zaradi te ostrine

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar