nedelja, 26. maj 2024

Clef Orange Colored Sky

V pivovarni Clef že konkretno pogledujejo proti poletju, saj so zvarili osvežilno pivo v stilu belgijskih wit piv. Še dodatno svežino pa temu stilu pivu poda dodatek pomaranče, kar ga dela res poletju primernega. 
 
Clefov pomarančni wit je kar pošteno motnega telesa sončno-oranžne barve, na vrhu kozarca pa srednje velika bela penasta glava počasi izpuhteva. Izpod nje pripiha zrela sadna aroma s sladkim občutkom, deluje pa zelo vabljivo. Požirek zaznamuje srednje izrazita travnata grenkoba, v finišu pa dobimo nekaj malega sladkobe in še nežen citrusast priokus za čisti konec. Travnato-začinjen pookus pa nato na nežen način še kar nekaj časa poleži v ustih.
 
Orange Colored Sky je je pivo lahkotnega telesa in zaradi svojih sadnih lastnosti tudi zelo svežega ter osvežilnega značaja. Tipičen karakter belgijskega wita je morda malo bolj sramežljiv, a je sigurno prisoten.    


Orange Colored Sky

Petrovče

Belgijsko pšenično pivo

5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → prijetno in osvežilno saden, preprosto piten in všečen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar