nedelja, 26. maj 2024

Clef Sweet Emotion

V savinjski pivovarni Clef so pripravili novo sladoledno poslastico. Italijanski sladoled z okusom sivke in breskve so prenesli v tekočo obliko. Zraven sivke in breskve pa so uporabili še kardamom za popolno kombinacijo okusov.
 
Sweet Emotion je zelo motnega telesa sončno rumene barve, tanjša bela glava, ki prekrije kozarce, pa tudi kar hitro pobegne. Aroma je na začetku zelo všečna s svojim tropskim sadnim značajem, je prijetno sladka in ima zraven še zelo vanilijast občutek. Še nekoliko kasneje pa se prebudi kardamom in tudi zasije v vsej prijetnosti. Požirek na začetku ponuja nežno sladkobo, rahel citrusni občutek in nežno kiselkast priokus za zraven - ampak res za vzorec. Sveže citrusast finiš doda svežine, pookus pa še lepo potraja v ustih. 
 
Ta sladoled v tekoči obliki je tako srednje polnega telesa in zaradi svojih sadnih lastnosti zelo svežega občutka. Sivka se sicer kar skriva, zato pa na drugi strani dodatek kardamoma res doda piko na i.  


Sweet Emotion

Petrovče

Desertni kisli ale

5,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo všečen, osvežilen in s pravo kombinacijo sadja, kisline in začimb

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar