torek, 28. maj 2024

KramBrew Black Pumpkin

Black Pumpkin je pivo, ki je v pivovarni KramBrew nastalo v sodelovanju z apaškim proizvajalcem bučnega olja, Kimo. Gre za temni ležak, ki pa so ga seveda obogatili z dodatkom bučnih semen.    

Pivo je temno rjavega telesa, njegov izgled pa dopolnjuje manjša in ne ravno pretirano obstojna bež obarvana glava. Tipična aroma všečnega temega ležaka napolni naš nos najprej z notami čokolade, iz ozadja pa se jim pridružijo še zelo blago praženi pridihi. Požirek nam najprej ponudi kratkotrajno in nežnejšo grenkobo, ki jo dopolni nekaj piškotno/čokoladne sladkobe. Ralo dražeče grenkoben pookus pa nato še kar nekaj časa poleži v ustih. 
 
Black Pumpkin je pivo lahkotnega telesa in svežega značaja, ki zelo lepo s seboj prinese lastnosti temnega ležaka. Sam dodatek bučnih semen je kar težko najti, kot celota pa deluje pivo zelo lepo pitno. 
 

Black Pumpkin

Lenart v Slovenskih goricah

Pivo z dodatki

5%

Kje naj ga iščem?


  • Kmetija Kramberger (Lenart v Slovenskih goricah)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zelo všečen in lepo piten temni ležak, bučnega značaja sicer ni najti, oz. je preveč zakrit - pivo pa je vseeno zelo dobro

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar