ponedeljek, 13. maj 2024

Pelicon The Leaking Barrel - Bourbon Stout 2022

Po lanski premieri serije posebnih piv The Leaking Barrel, se ta letos še povečuje. Verziji Bourbon Stouta 2021 so dodali še verzijo 2022, ki je predvsem mogočnejša z alkoholom. gre pa za cesarski stout, ki so ga eno leto starali v sodih različnih tipov bourbna. 
 
Tanek bež penast obroček se le za krajši čas pojavi na vrhu kozarca polnega piva najtemnejšega črnega odtenka. V aromi na začetku izstopajo lepo zaznavne note ribeza, ki jih iz ozadja počasi prekrivajo sladni pridihi čokolade z rahlo praženo noto, dopolnjuje pa jih še dodobra zaznaven lesni dih, le-ta pa sčasoma le še bolj zadiha. Precej kasneje pa se pojavi še zelo nežen dih viskija. Že prvi kratek požirek razkrije svoje bogastvo - sladkoba čokolade in piškotov, rahlo kiselkast značaj ribeza, praženi priokusi proti koncu, vse pa spremlja nežna toplina alkohola. Pookus pa nato še kar nekaj časa pušča to sled po ustih. 
 
Peliconova nova verzija Bourbon Stouta je polnejšega telesa ter žametnega in nekoliko lepljivega občutka, ko steče po grlu. Ob vsem tem pa nam z nežnim občutkom da vedeti, da je alkoholna stopnja v njem kar nekoliko višja in bi ga bilo pametno podeliti, četudi je zelo preprosto piten za te %.   
 

The Leaking Barrel - Bourbon Stout 2022

Ajdovščina

Cesarski stout

14,3%

Kje naj ga iščem?


  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → konkreten, lepo pogreje in s seboj prinese tudi tiste klasične imperial stout karakteristike, pije pa se brez težav

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar