torek, 21. maj 2024

Clef Auslander, Marzen The Strong

V pivovarni Clef so med letošnjo zimo pripravljali marzen, tradicionalno nemško pivo, ki je bil v preteklosti značilen tudi za Oktoberfest. Savinjska verzija je še malo močnejša ter z višjo stopnjo alkohola.
 
Marčni silak je kristalno jasnega telesa bakrene barve, tanjša bela glava pa se še kar hitro poslovi z vrha kozarca. Aroma v začetku pokaže svoj hmeljni značaj z notami trave, v ozadju pa se pojavi sladek sladni karakter s piškoti in kruhastimi notami. Požirek se ponaša s srednje izrazito hmeljno grenkobo, v značaju je travnata, v finišu pa se prikaže še malo karamelaste sladkobice. Pookus je trajajoče travnat in ne pretirano izrazit. 
 
Auslander, Marzen The Strong je pivo lahkotnega telesa in preprostega, a vseeno lepo karakternega značaja. Ob požirku pa še čisto na koncu malenkostno pogreje s svojo alkoholno stopnjo, da pokaže svoje mišice.   


Auslander, Marzen The Strong

Petrovče

Marčno pivo

7,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → prijetno piten, dovolj preprost in z nekaj zaznavnega alkohola

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar