sobota, 1. junij 2024

Alo!Stari Pir

Alo!Stari Pir je posebno pivo, ki so ga za lokalni punk rock band Alo!Stari zvarili v mariborski pivovarni Lobik. Gre za stil "IPA kaj te s tao je?", najbolj pa bo sedel za priložnosti ko "rad bi spizdo nekam stran, pa nea veš kam". V pivovarni kot tudi v skupini pa pravijo, da je pivo "pune vrei okus". 

Velika in snežno bela penasta glava prekrije kristalno jasno telo svetlo rumenega IPA piva. Aroma je prijetno sadna, prevladujejo pa nežno sladke sadne note, medtem ko so citrusni pridihi le rahlo bolj v ozadju. Požirek je ravno obratnih značilnosti - tukaj ne dobimo nobene sladkobe, ampak nas od začetka udarja kar solidna hmeljna grenkoba, ki je travnata in precej suha v finišu. Trajajoč pookus pa na koncu še kar nekaj časa podaljšuje ta občutek v ustih.

Alo!Stari Pir IPA je lahkotnega telesa in v svojem občutku kar pošteno konkretnega značaja. Tako bo ob udarnih ritmih glasbe udarjal tudi hmeljni značaj njihovega piva.
 

Alo!Stari Pir

Maribor

IPA

6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → konkreten in grenkoben v požirku, kar nekoliko bolj zahteven

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar