sobota, 22. junij 2024

Clef Farmhouse Sour Beer Fermented In Sake Barrels

Novo farmhouse pivo, ki je del Clefove serije divjih piv Kozolec, je več kot eno leto zorelo v starih lesenih sodih, kjer je prej zorel sake. Pri varjenju pa so v pivovarni uporabili kulture, ki se nahajajo na lokalnem regratu.    
 
Clefov divji ale je nekoliko motnikavega telesa zlate barve, tanka bela penasta glava, ki sedi na vrhu kozarca, pa v nekaj trenutkih do popolnosti izgine. Aroma je zelo zanimiva in vabljiva - sladka v občutku z notami sadja, nežnega medu ter cvetličnimi pridihi, zraven pa se pojavita še rahel, a zaznaven pridih mandljev in začinjen duh. Požirek je v samem začetku rahlo trpek, kmalu pa se prevesi v prijetno svež in kiselkast značaj, ki usta potegne rahlo skupaj z malo vinskega občutka. Finiš je zopet malenkost trpek, nadaljuje pa se še v prav tako nežen pookus.
 
Farmhouse pivo, ki so ga starali v sodih sakeja, je zelo lahkotnega telesa in pošteno osvežilnega značaja. S sabo prinaša veliko okusov, kar ga dela lepo pitnega in zanimivega.  


Farmhouse Sour Beer Fermented In Sake Barrels

Petrovče

Divji ale

4,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → prijetno aromatičen in primerno kiselkast, da je lepo piten

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar