ponedeljek, 24. junij 2024

Tektonik Divja Liga OL #9 Whiskey-Rum Barrel Aged Imperial Stout

Tektonikova Divja Liga, ki je skupek še bolj posebnih in nenavadnih piv kot jih najdemo v njihovi Odprti Ligi, je postala bogatejša za enega konkretno močnega člana. Gre za imperial stout, ki pa se je staral v sodih viskija in ruma, da je prevzel res poseben značaj. 

Imperial Stout izpor rok Tektonikovih varilcev je zeo temno rjave, če ne že kar popolnoma črne barve, tanka bež obarvana glava, ki nastane na vrhu, pa ne počaka prav dolgo in za sabo pusti le tanek obroček. Aroma je kar izrazita in močna z alkoholnim dihom viskija, zraven pa se pojavljajo še note črnega ribeza. Kasneje zadihajo še note praženega značaja ter kar nekaj lesnega pridiha. Požirek se začne z nekaj zeliščne grenkobe, nadaljuje pa z rahlo sladkobo. Zraven se pojavlja še lesni značaj za konec pa še nekaj trpkega občutka. Pookus pa na nežen način še kar nekaj časa postane. 

Tektonikov cesarski stout iz Divje Lige je srednje polnega telesa z zelo dobro zakritim alkoholom. Res pa je, da je v svojih lastnostih bolj eno-dimenzionalen in njegove (pričakovane) sladne lastnosti niti ne pridejo do izraza.

Divja Liga OL #9 Whiskey-Rum Barrel Aged Imperial Stout

Ljubljana

Cesarski stout

13,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → manj sladno izrazit, težje piten in nekoliko manj všečen

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar