torek, 11. junij 2024

Loo-blah-nah Belgian Quadrupel With Cherries

V pivovarni Loo-blah-nah so svoj belgijsko navdahnjeni quadrupel zopet pripravili malo drugače. Samo pivo je tri leta zorelo v hrastovih sodih refoška, nato pa so mu še za žlahtnejši okus dodali češnje in višnje.

Rezultat je zelo temno kostanjevo-rjavo pivo, ki ga za krajši čas pokrije manjša, umazano bela glava. Aroma nas v trenutku objame s svojo vinsko naravnano noto, kar lepo izrazito s svojim kiselkastim občutkom. Kasneje se razvije bežen sadni pridih, nekaj lesenega duha in tudi rahel karamelast dih v ozadju. Tudi požirek pokaže kompleksne okuse - nekoliko kiselkast vinski značaj usta najprej potegne malo skupaj, sledi nekaj balzamičnega priokusa in nekaj nežne trpkosti, na koncu pa dobimo še nekaj sadne, češnjeve, sirupaste sladkobice, ki ni preizrazita, ampak vseeno lepo prepoznavna. Nežen pookus pa še dolgo pusti to nekoliko kiselkasto stran v ustih. 
 
Belgijski quad s češnjami je srednjega telesa in zelo svilenega občutka, ko steče po grlu. Kljub kar konkretni stopnji alkohola je le-tega nemogoče začutiti, saj ga izjemno dobro skrije. Vsi omenjeni okusi, še posebej češnjeva sladkoba na koncu, pa ga delajo za pravo sladico, ki je kljub velikemu dogajanju v ustih zelo preprosto pitna.  
 

Belgian Quadrupel With Cherries

Ljubljana

Samostanski quad

10,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → zelo uravnotežena kombinacija kiselkastega in sladkega okusa, kljub kompleksnosti pa je zelo preprosto piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar