nedelja, 23. junij 2024

Clef Farmhouse Sour Beer Fermented In Gin Barrels

Pivovarna Clef svojo serijo Kozolec divjih piv, ki so jih zvarili s pomočjo bakterij lokalnega regrata, nadaljuje z novim farmhouse pivom. To je več kot eno leto zorelo v lesenih sodih, kjer je prej zorel gin portugalske destilarne.   
 
Pivo s pridihom gina je nekoliko motnikavega telesa zlate barve, srednje majhna bela penasta glava pa na vrhu kozarca ne vztraja dolgo. Aroma je prijetna in lepo v "farmhouse" značaju, kjer se pokažejo predvsem začinjeni in zeliščni pridihi. Požirek je v začetku nežno grenkoben, rahlo začinjen in z malenkost sladkobe. Proti koncu se zraven pojavi še nekaj osvežilnega kiselkastega priokusa. Nežen pookus pa na koncu deluje tudi osvežilno. 
 
Farmhouse Sour Beer je lahkotnega telesa, zelo svežega karakterja ter v svojem okusu prinese tudi nekaj lastnosti, ki jih lahko povezujemo z ginom. Celotna kombinacija pa deluje zelo prijetna. 


Farmhouse Sour Beer Fermented In Gin Barrels

Petrovče

Divji ale

5,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → ponuja prijetno kombinacijo okusov, ki deluje zelo osvežilno in pitno

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar