petek, 21. junij 2024

Clef Farmhouse Sour Beer With Blaufrankisch Grapes

Clefovo serijo Farmhouse Sour Beer sestavljajo divja piva, ki so jih zvarili s pomočjo bakterij lokalnega regrata. Pivo je tako eno leto fermentiralo v starih vinskih sodih iz Bordeauxa, ob trgatvi pa so pivu dodali še eno tretjino grozdja modre frankinje.  
 
Clefov grozdni ale je srednje motnikavega telesa živo rubinasto-rdeče barve, tanjša bela glava, ki ga pokrije, pa zelo hitro tudi pobegne. Pozdravni nas nežna vinska aroma, ki takoj pokaže na modro frankinjo, poleg pa dobirmo še čisto blag in sladek pridih rdečega sadja. Požirek je v začetku nežno trpek, nato pa se prelevi v srednje izrazito vinsko kislino, malo pa še podžge z balzamičnim občutkom. Zraven dobimo še nekaj sladkobe, na koncu pa se pokaže še nežen in trpek pookus, ki kar lepo potraja v ustih. 
 
Farmhouse z modro frankinjo je lahkotnega telesa in zelo svežega značaja, ki je obenem tudi pošteno in izrazito vinski v lastnostih. Kot celota deluje zelo pitno, sicer kompleksnejše, a zelo všečno. 


Farmhouse Sour Beer With Blaufrankisch Grapes

Petrovče

Grozdni ale

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → visnki značaj je lepo izrazit, sicer malenkostno podžge, a je zelo prijeten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar