četrtek, 10. oktober 2024

Bevog / Narke Muspellsheimr

Pivovarji Bevoga so zopet sodelovali pri nečem zelo zanimivem. Med obiskov pri svojih švedskih prijateljih iz pivovarne Narke so zvarili braggot. Gre za nekakšno mešanico piva in medice (najboljšega iz obeh svetov), ki sicer izvira iz keltskih časov. Pri tem pa je švedsko-slovenska naveza uporabila še belgijske kvasovke in kakavova zrna.  
 
Večja in kremasta glava umazano bele barve prekrije zelo temno rjavo telo tega sodelovalnega "piva". Aroma nam prinaša zanimivo kombinacijo piškotasto-kruhastega diha, rahlo kiselkastega kletnega značaja ter nežno sladke note medu - vse skupaj pa izmenjaje skačejo v ospredje, na koncu pa vseeno nekoliko prevlada medeni značaj. Požirek je solidno grenkoben z zelo poštenin zeliščnim občutkom (skorajda že kot pelin), na koncu pa nam v ustih ostane nekaj nežnejše sladkobe, povsem medene v značaju. Pookus pa nato še kar lepo in grenkobno potraja na jeziku. 
 
Muspellsheimr je nekoliko lahkotnejšega telesa, niti ni tako nasiten kot bi pričakovali. V svojem značaju nam prinaša tako pošteno grenkobne lastnosti, ki jih povezujemo s pivom, kot tudi nežnejše in bolj sladke okuse, ki so tipične za medico. Kombinacija pa je.... posebna, ne nujno povšeči vsem.
 

Muspellsheimr

Bad Radkersburg
 
v sodelovanju z Narke Kulturbryggeri 
Orebro (ŠVE)

Braggot

9,1%

Kje naj ga iščem?


  • Bevog Brewery (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → brez dvoma zanimiv, ampak v požirku preveš ostro zeliščno-grenkoben, da bi bil preprosto piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar