sobota, 12. oktober 2024

Clef Hulapalu

Po lanski uspešni obeležitvi Oktoberfesta pod Kozolcem pivovarne Clef, ko so za to priložnost zvarili tudi posebno pivo, so tudi letos nadaljevali to tradicijo. Za pravo festivalsko vzdušje so zvarili posebno pivo v stilu nemških marzen piv Hulapalu.
 
Pivo je kristalno jasnega telesa bakreno-jantarne barve, tanka bela glava, ki nastane na vrhu, pa se tudi kmalu začne poslavljati z vrha kozarca. Aroma oddaja rahlo sladek značaj s sladnimi notami kruha in piškotov, kasneje doda še malenkost karamele, vse  pa začini z nežnim in klasičnim hmeljnim pridihom. Požirek je srednje grenkoben, rahlo začinjen, uravnovesi pa to grenkobo nekaj piškotne sladkobe. Pookus je nežen in le malenkost bolj začinjen ter še nekaj časa potraja. 
 
Hulapalu je marzen lahkotnega telesa in precej čistega in svežega značaja. Je dovolj preprost, da je izjemno lahkotno piten, ampak ob tem pa vseeno ponudi nekaj pravega značaja.      


Hulapalu

Petrovče

Marčno pivo

5,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → prijetno in enostavno piten z dovolj značaja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar