sreda, 10. november 2021

Zajc Honey Ale

V pivovarni Zajc so se odločili združiti najstarejšo alkoholno pijačo in najstarejše sladilo. Tako je nastal Honey Ale. ki mu tisti pravi medeni značaj podajo zajetne količine lipovega medu.
 
Medeni Zajc je le lahkotno motnega telesa zlato-jantarne barve, njegov izgled pa dopolni srednje velika in kar lepo obstojna puhasta bela glava. V aromi nas kar pogumno pozdravi medena nota, ki ni prav nič sramežljiva in je lepo vabljiva. V požirku se poigrata nežnejša hmeljna grenkoba in lahkotna sladkoba medu, le-ta pa v finišu preide v trpko-grenkoben občutek. Pookus pa še kar nekaj časa pusti to nekoliko bolj grenkobno sled v ustih. 
 
Zajc Honey Ale je lahkotnega telesa, v svojem značaju pa zelo lepo pokaže svoj medeni značaj - tako v okusu, kot tudi v aromi, kjer sčasoma pride kar lepo do izraza. Tak, zvarek malo za zabavo, malo za zdravje. 

Honey Ale

Cerkno

Medeno pivo

5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → piten, bolj preprost, a lepo meden, ni pa pretirano sladek

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar