Pri pripravi tega Raw Porterja so se v pivovarni Tektonik zopet malo poigrali in naredili nekaj posebnega, malo drugačnega. Med varjenjem njihovega imperial stouta, so drugi iztok pivine, ki je razredčen z vodo in manj alkoholen, uporabili za novo pivo - gre za angleško parti-gyle tehniko. Da pa je porter še malo bolj poseben, pivine na koncu niso zavreli in ji dodali hmelja, tako da je ostala surova. Na koncu pa so jo le še hladno hmeljili z novozelansko sorto Waimea. In tako je nastal ta surovi porter.
Pivo je temno rjavega, že kar pošteno črnega telesa, večja in kremasta glava, ki ga pokriva, pa postane tam kar nekaj časa. Aroma je nekoliko nenavadna, malo postana in gumasta s kar precej lesnega značaja. Zraven dobimo še nekaj sladnega značaj piškotov in alkoholni pridih, na koncu pa še nekaj vanilije - na prvi vdih deluje precej alkoholen. Požirek je bežnejše grenkoben v začetku, sledi pa gumast priokus, bolj izrazit trpek značaj ter za konec grenkobno-pražen občutek. Prav tak je tudi pookus, ki nato še kar dolgo potraja.
Tektonikov surovi porter je srednej lahkotnega telesa in kljub močnemu alkoholnemu vonju v požirku tega ni zaznati. Je pa nekoliko drugačen, precej bolj gumast in pražen občutek pride kar do izraza - posledično tudi težje piten.
Raw Porter
Ljubljana
6,3%
Kje naj ga iščem?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,5 / 5 → nenavaden, kar precej oster, oz. preoster in pražen - naporen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)
***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le
všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
Ni komentarjev:
Objavite komentar