četrtek, 8. februar 2024

Frizi Haloški Silak

Haloški Silak izvira iz krajev, kjer sicer tradicionalno prednjači vino. Vendar pa se tam vseeno vari tudi dobro pivo. V pivovarni Frizi so tako zvarili tudi preprost (haloški) porter.

Haloški porter je povsem črnega telesa, na vrhu pa se ustvari srednje velika in ne ravno pretirano obstojna pena bež barve. Aroma je že na bežen vdih dovolj korektna in kar pošteno pražena, malenkost mogoče celo kavnata, zraven pa se najde še ščepec čokoladnega pridiha. Požirek je srednje nežno grenkoben v začetku, sledi malenkost sladkobe, finiš pa pripade rahlo kiselkastemu žitnemu priokusu in praženemu zaključku, ki se nadaljuje še v nežen in kar trajajoč pookus. 

Haloški silak je srednje polnejšega telesa in v svojem karakterju predvsem izstopa s praženimi okusi (in aromami). Ob tem pa je preprosto piten in se izkaže kot korekten porter.
 

Haloški Silak

Cirkulane

Porter

5,4%

Kje naj ga iščem?


  • GR Browery (Ptuj)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → preprost, piten, malenkost bolj pražen, ampak še vedno v redu 

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar