petek, 1. januar 2016

Reservoir Dogs Sucubo


Ime: Sucubo
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica
Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 3,7 / 5

Novogoriška IPA z zanimivim imenom Sucubo je bila na žalost na voljo le za kratek čas in le v točeni obliki (zaenkrat). Kratek izlet po googlu nam izda, da v izvorni obliki ta beseda zaznamuje mitološkega demona v ženskem telesu, ki v sanjah zapeljuje moške in jim srka energijo. Brez dvoma se ime sklada s serijo Psycho, katere prvi član je Sucubo.

Samo pivo zaznamuje motna, temno jantarna barva, na vrhu kozarčka pa poleži še srednje velika, solidna in obstojna pena umazano bele barve. Aroma je sicer nežna, ampak zelo prijetna. Na začetku občutimo nežen piš med borovci, kasneje pa prevladujejo sadni toni, kjer se poleg agrumov skriva še različno tropsko sadje - vlada pa jim grenivka.  Tudi v okusu se najprej srečamo z nežnim sadnim in sladkim priokusom, kateremu se nato pridruži in ga prevzame še solidna hmeljna grenkoba. Celoto pa zaokrožita srednje lahko telo in nežen grenkobni pookus, ki kar traja in traja.

Na koncu tako spoznamo, da to pivo ni nikakršen demon, ampak prijetna in zelo pitna IPA. Ponudi nam prijetno in lahko zaznavno aromo, ter poln in konkretno grenkoben okus. IPA kot se šika. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar