sreda, 27. januar 2016

Vizir Black Jack Stout


Ime: Black Jack Stout
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 5%

 Ocena: 3,2 / 5

Black Jack iz Vizirja - tradicionalni angleški stil, varjen na belokranjski način. Ime za ta zvarek so pivovarji edine belokranjske pivovarne izbrali med vsemi predlogi, ki so jih podali ljubitelji njihovega piva - tako smo dobili Black Jack stout. 

Ta temni žrebec nas osvaja s popolnoma črno barvo, na vrhu kozarca pa lahko opazimo še dokaj majhno peno zelo temne bež barve. Aromo zaznamujejo note praženega sladu, poleg pa tudi nekaj kave - vonj sicer ni pretirano močan, toda vseeno zelo lahko zaznaven in prepoznaven. Bogata praženost in kavni priokus dominirata tudi v napadu na naše brbončice, na koncu pa se spremenita v zelo rahle kiselkaste note z nekaj blage grenkobe.

Na splošno v okusu prevladuje praženi občutek, toda vseeno pusti pivcu, da lahko uživa v pivu. Zvarek je sam po sebi sicer zelo piten, vendar pa je njegovo izjemno lahko telo na trenutke kar malce prazno on vodeno. Pogrešamo tisti kremasti občutek konkretnih stoutov. Zna pa ravno zaradi te lahkotnosti biti všeč ljubiteljem temnih ležakov, ki iščejo nove izzive. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar