petek, 8. januar 2016

Reservoir Dogs Batch #50


Ime: Batch #50
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica
Stil piva: Cesarski stout
Vsebnost alkohola: 9%

Ocena: 4,8 / 5

Ko ti do poletja uspe zvariti 49 konkretnih rund piva, se spodobi da si za okroglo 50. zvariš nekaj posebnega. Točno to so naredili tudi v pivovarni Reservoir Dogs, kjer so izdelali imperialni stout, za mnoge ljubitelje piva najboljši in najljubši stil piva. Nato so ga pustili da dozori in sedaj je pred nami Batch #50.

Izgled zaznamuje popolnoma črna barva, skozi katero ne pride niti žarek svetlobe. Pivo se pokrije še z razmeroma majhno, toda lepo obstojno peno krem barve in na prvi pogled bi ga težko ločili od kave. V prvem trenutku po odprtju steklenice v naš nos pridrejo zelo prijetne in lahko zaznavne arome čokolade. Nato se pridruži še nežen pridih praženega sladu in kave, v ozadju pa se skriva še nekaj zelo blagega alkohola, ki pride rahlo bolj do izraza, ko se pivo malo segreje. Ob prvem požirku najprej zaznamo sladkobo čokolade ter rahlo praženost, ki pa ni pretirana in ne poizkuša pozornosti usmeriti nase. Grenkoba je zelo blaga, toda zaznavna, v pookusu pa se srečamo še z nekaj kavnega okusa. Alkohol, ki ga je v pivu kar konkretnih 9%, je sicer rahlo občuten, toda samo toliko, da nas rahlo pogreje. 

Polno telo temu super pitnemu zvarku prinese še dodatno odliko, zaključi pa ga izjemno kremast in žameten občutek, ko počasi steče po grlu še zadnji požirek. Batch #50 je tako super okusen imperialni stout, ki ga zaznamujeta kompleksna aroma in okus. Njegova največja odlika pa je najbrž dejstvo, da kljub tej kompleksnosti in bogati vsebini, ostane vsak vidik tega piva dovolj zaznaven in obenem tudi dovolj nežen, da ne povozi ostalih sodelujočih, ampak nastane super celota.

2 komentarja:

  1. Moja izkušnja je ravno obratna od vašega testa, pivo popolnoma brez pene, premočan okus po praženem sladu in grenkoba,...nikjer sledu o žametnem okusu itd,...popolno razočaranje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogoče ste naleteli le na slab batch (vsaj upam, da je samo to). Ni druge, kot še enkrat probati :D

      Izbriši