sobota, 16. januar 2016

Reservoir Dogs Warrior


Ime: Warrior
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica
Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,5%

Ocena: 4,1 / 5

"Tedaj je prišel drug konj, rdeč kot ogenj. Tistemu, ki ga je jezdil, je bilo dano odvzeti mir z zemlje, tako da se ljudje koljejo med seboj. In dan mu je bil velik meč." In ta drugi konj, o katerem govori ta citat, je Warrior, zvarek v stilu ameriškega pale ale piva, ki je del serije Apocalypto. 

V kozarec si tako natočimo pivo rahlo motne, oranžno-jantarne barve. Na vrhu sedi dokaj velika pena umazano bele barve, ki tako ustvari lep in obstojen pokrov. V naš nos najprej prijezdi sadna hmeljna aroma v kateri se skrivajo agrumi in sladki tropski sadeži, ki tudi pustijo najprijetnejši vtis. V ozadju se najde še nekaj borovcev, ter blag pridih karamele. S prvim požirkom najprej okusimo nekaj začetne sladkobe, ki ima nekako biskviten značaj. Pridruži se še razmeroma nežna hmeljna grenkoba z nekaj sadnega priokusa. Zaključek pa pripade blagemu in kratkemu zeliščnemu pookusu. 

Tako Warrior postane zelo lepo uravnotežena APA z ne preveč izrazito grenkobo, ki tako pusti tudi ostalim priokusom, da pridejo do izraza. Srednje polno telo pa pripomore k izredni pitnosti in svežemu občutku.

Na voljo: Pivarna (Maribor), Pivoljub (Ljubljana), Za Popen't Pivoteka (Ljubljana), Dobro Pivo pri Ščurku (Ljubljana), Birbox (Ljubljana), Hoppiness (Koper), Fat Cat Pivoteka (Koper), Beerightback (Nova Gorica), in še...

Ni komentarjev:

Objavite komentar