petek, 22. januar 2016

Mrzlica Vitez Svetli


Ime: Vitez Svetli
Pivovarna: Pivovarna Mrzlica, Trbovlje
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,7%

Ocena: 2,7 / 5

Vitez Svetli, proizvod domače pivovarne Mrzlica, je opisan kot živo pivo. Narejeno je iz naravnih sestavin - izvirske vode izpod Mrzlice, obogatene z divjimi hmelji, ter varjeno po starodavni recepturi z večstoletno tradicijo, na telo pa naj bi vplivalo blagodejno.

V kozarec si tako lahko natočimo pivo bledo rumene barve, rahlo motno, pokriva pa ga srednje velika bela pena, ki ni preveč obstojna. Takoj lahko poberemo precej zaznavno kruhasto aromo, ki popolnoma prevladuje. V ozadju pa se skriva še nežen travni pridih, vendar daleč stran. Tudi okus je zaznamovan s prisotnostjo kruhastih not in sladkobo, ter kar konkretno kredastim občutkom. Zmerna hmeljna grenkoba se pridruži na koncu, sledi pa še precej močan zeliščni pookus, ki dolgo ostane v ustih in ima nekakšen kovinski priokus. 

Gre za precej lahek, vendar ne voden, svetli ležak, ki je tudi zelo piten. Ne ponudi sicer ničesar novega, vseeno pa gre za solidno pivo. O učinku na telo sicer ne moremo soditi, ima pa zato blagodejni občutek na dušo, kar si pri pivu tudi želimo.

Kje ga najdem?
  • Hotel Krn (Tolmin)

Ni komentarjev:

Objavite komentar