sreda, 17. maj 2017

Crazy Duck Roasted Duck


Ime: Roasted Duck
Pivovarna: Crazy Duck Brewrey, Žiri

Stil piva: Dimljeno pivo
Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Pregovor pravi, da kjer je dim, je ponavadi tudi ogenj. No, v tem primeru pa bo to prav posebna izjema, kajti kjer je dim, se nahaja ta pražena račka, oz. dimljeni ale iz pivovarne Crazy Duck v katerega so dodali na šoti dimljen slad.

Popolnoma temno rjavo, že skorajda čisto črno Roasted Duck zaznamuje nežnejša dimljena aroma s karakterjem lesa, kasneje pa tudi oreščkov in zemeljskih tonov. Za krajši čas jo zakrije bež puhasta glava, ki pa se kaj kmalu v popolnosti odmakne. Ta nežno dimljeni značaj iz arome nas spremlja od prvega požirka, pomeša pa se med rahlo pražen sladni začetek in nežno grenkobni finiš. Seveda pa nam na jeziku ostane še kar nekaj časa v nežnejšem pookusu, kjer ta lesni značaj še nekoliko bolj pride do izraza.


Dimljeni ale, ki za razliko od nemških klasik ne napade s dimom in slanino, ampak pivca nežno objame z nežnejšim lesnim značajem, ki pa vseeno jasno pokaže svoje atribute. Lahkotno pitno pivo, nekomplicirano, ki bi znalo biti všeč tudi tistim, ki si še niso "na ti" z dimljenci.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar