torek, 30. maj 2017

Kje se bo dogajalo - junij

Knežji Festival Piva (3.6.2017)

Z letošnjim letom se tudi Celje priključuje mestom, ki bodo gostila prave festivale butičnega piva. V organizaciji Mladinskega Centra Celje se bo namreč v njihovih prostorih odvil prvi Knežji Festival, na katerega je organizatorju uspelo privabiti 10 slovenskih pivovarjev.

Na dogodku bo jasno poskrbljeno tudi za hrano s strani Galerije okusov, vendar pa bo glavna vloga na tem dogodku pripadla kraft pivu, ki ga bodo predstavili nekateri bolj in manj znani varilci piva. Na festivalu bo po besedah organizatorja mogoča tudi vodena degustacija piva, prav tako pa se bodo obiskovalcem predstavile tudi pivovarne same.

Kdaj, kje in kako


Knežji Festival Piva se bo odvil v soboto 3. junija z začetkom ob 12. uri, kozarce pa bodo pivoljubcem polnili do 8. ure zvečer. Vse skupaj pa se bo dogajalo v atriju celjskega Mladinskega Centra. Še več informacija pa na FB strani dogodka Knežnji Festival Piva.

~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~

2. Festival Piva, Burgerjev in Čilija (10.6.2017)

V Celju pa bo kot kaže pivo lepo teklo kar dva vikenda zapored. Po lanskoletni premieri (ki sicer ni najbolj zadovoljila vseh apetitov), se tudi letos vrača Festival Piva, Burgerjev in Čilija.

Za zmagovalno kombinacijo, ki naj bi jo brbončice obiskovalcev še dolgo pomnile, bodo skrbeli različni ponudniki piva, različne vrste burgerjev, tako klasičnih kot tudi bolj gurmanskih, kot pa že ime dogodka samo pove, ne bodo manjkali niti ponudniki zelo popularnih čilijev.

Kdaj, kje in kako


Dogodek bo tudi letos potekal na celjskem sejmišču, in sicer v soboto 10. junija z začetkom ob 10. uri dopoldan in zaključkom ob 8. uri zvečer. Več informacij pa vas čaka na FB strani 2. Festival Piva, Burgerjev in Čilija.

~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~

Karavana Domačih Pivovarn v Kranju (10.6.2017)

Tudi z letošnjim letom se bo pivoljubcem predstavila sedaj že dobro znana Karavana Domačih Pivovarn, ki bo prvi postanek zopet naredila v Prešernovem mestu v drugem vikendu meseca junija.

Tako kot lani, se bo tudi letos pivsko dogajanje združilo s Kransko Kuhno, kar seveda pomeni, da obiskovalce poleg prijetnega števila butičnih piv čaka tudi kar nekaj zanimivih jedi. Eno je zagotovo, kdor bo domov odšel lačen in/ali žejen, si bo res popolnoma sam kriv.

Kdaj, kje in kako


Karavana bo svoj prvi postanek naredila na vrtu gradu Khislstein v centru Kranja. Tam se bo ustavila v soboto, 10. junija on 5. uri popoldan, medtem ko bo svojo pot naprej nadaljevala, ko bo zazvonila polnoč. Za več informacij pa skočite na FB stran dogodka Karavana Domačih Pivovarn v Kranju.

~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~

3. Rojstni Dan Pivovarne Mali Grad (10.6.2017)

Drugi vikend v juniji pa svoj "osebni" praznik praznuje tudi kamniška butična pivovarna Mali Grad. Minila bodo namreč kar tri leta, odkar so se na sceni pojavila njihova prva piva. In seveda se tak dogodek spodobi obeležeti na poseben način, z žurom.

In kaj poleg dobrega piva, ki ga pri njih nikakor ne more manjkati, še sodi na rojstnodnevno zabavo. Jasno, dobra glasba, za katero bo zadolžena skupina Joške v'n. Ob njihovih ritmih bodo lahko obiskovalci do poznih ur uživali tudi ob posebnem rojstnodnevnem pivu, ki ga pripravljajo pivovarji. 

Kdaj, kje in kako


Zabava za 3. rojstni dan bo potekala v Točilnici Mali Grad v Kamniku. Zbiranje gostov naj bi se pričelo v soboto 10. junija ob 5. uri popoldan, medtem ko bodo domov odhajali v poznih (ali zgodnjih) jutranjih urah naslednjega dne. Več informacij pa seveda na FB strani dogodka 3. Rojstni Dan Pivovarne Mali Grad.

~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~

2. Festival Piva Dolenjske Toplice (11.6.2017)

Največji ljubitelji piva (in nekateri pivovarji) si sploh še ne bodo odpočili od prejšnjega pivsko divjega dne, že je tukaj naslednji festival piva, že kar naslednji dan. V Dolenjskih Toplicah se bo namreč drugo leto zapored odvil Festival Piva Dolenjske Toplice. 

Letošnji festival bo potekal tudi v športnem duhu, saj se bo v sklopu festivala odvil tudi dvodnevni mednarodni inline hokej turnir, pa še nekaj spremljevalnih dejavnosti se bo našlo, med njimi delavnica kjer se bo kuhalo Županovo pivo. Predstavili se bodo nekateri bližnji in malo bolj oddaljeni pivovarji, nekaj uvoznikov, pripeljal pa se bo tudi dobro znan kombi s pivom.

Kdaj, kje in kako


Festival piva se bo odvil v nedeljo, 11. junija z začetkom ob 14. uri. Dogajanje pa se je letos z osrednjega trga preselilo na igrišče ob OŠ Dolenjske Toplice.Več informacij pa tudi na FB strani dogodka Festival Piva Dolenjske Toplice.

~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~

Pivo & Burger Fest (17. - 18.6.2017)

Z osmo izvedbo"kultnega" Pivo & Burger Festa se tako začenja že četrta sezona druženja odličnega burgerja in okusnega butičnega piva, ki tako še naprej ostajata najboljša prijatelja in zelo popularen dvojec. Sicer je bilo na letošnjo prvo izvedbo treba počakati malo dlje (tudi zaradi nesramnega dežja), bo pa zato toliko slajša.

Za prvi letošnji Fest organizatorji obljubljajo nekaj novosti, ki jih sicer še niso razkrili, nekaj že poznanih stalnic, ter predvsem obilo dobrega vzdušja. Če je soditi po prejšnjih izvedbah se tako v prestolnici zopet obeta odličen dvodnevni dogodek, kjer bo dobre hrane in pijače v izobilju. Pričakujemo lahko skorajda vse glavne slovenske pivovarje ter trgovine s pivom. Kot pa je sedaj postala že skorajda navada, si lahko na festivalu obetamo tudi nekaj popolnoma novih zvarkov. Samo še vreme je potrebno naročiti pravo.

Kdaj, kje in kako


Tudi v četrti sezoni Pivo & Burger Fest ohranja isto lokacijo, to je Pogačarjev trg (ljubljanska tržnica) kjer se bo vse skupaj začelo v soboto 17. junija z začetkom ob 11. uri, zadnja piva pa se bodo natočila v nedeljo 18. junija okrog 11. ure zvečer. Kot vedno lahko več informacij o dogodku in sodelujočih najdete na FB strani Pivo & Burger Fest dogodka.

~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~

5. Cameralov Festival Mikropivovarjev (23.6.2017)

Eden boljših festivalov piva preteklih let, bo tudi letos dobil svoje nadaljevanje. Na obali se bo namreč odvil že 5. festival mikropivovarjev v organizaciji enega glavnih promotorjev kraft piva na obali, Bar Cameral.

Vendar bo festival letos doživel nekaj sprememb. Pivovarji in njihove stojnice bodo zopet zamenjali lokacijo, na veliko žalost veliko ljubiteljev piva, pa se bo festival odvijal le v petek in ne več dva dni, kot je bila navada. Upamo, da ta sprememba, predvsem sporeda, vseeno ne bo preveč škodila obisku in uspešnosti festivalu, ki je bil zaradi svoje morske kulise, vzdušja in nenazadnje tudi ponudbe eden od bolj popularnih.

Kdaj, kje in kako


Letos se bodo ljubitelji piva v Kopru družili v petek, 23. junija od druge ure popoldan pa do ene ure zjutraj. Lokacija dogodka bo Titov trg, za več informacij pa kar hop na FB stran dogodka 5. Cameralov Festival Mikropivovarjev.

~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~

Pir 'n' Gril 2017 (23. in 24.6.2017)

Na Ptuju se bo tudi v letošnjem letu odvil festival kulture in kulinarike z imenom Pir 'n' Gril. V organizaciji ptujskega glavnega promotorja butičnega piva, Kavarne Bodi, bodo obiskovalci na Ptuju lahko priča različnim dejavnostim: stand-up večer, glasbeni koncerti, akademija peke na žaru in razne delavnice.
Seveda pa bo naše največje pozornosti deležna tržnica okusov, na kateri se bodo predstavili najboljši domači craft pivovarji in tudi ponudniki hrane. Pod vodstvom pivopis.si pa bo na dogodku možno tudi sodelovanje na tečaju varjenja piva.  

Kdaj, kje in kako


Drugi Pir 'n' Gril se bo odvijal od četrtka do sobote, torej od 22. pa do 24. junija. Pivovarsko dogajanje bo Ptuj prevzelo v petek in soboto, ko se bo ob 13. uri (v soboto pa ob 17. uri) odprla tržnica okusov pred Kavarno Bodi. Več informacij o celotnem dogodku pa na Pir 'n' Gril FB strani dogodka.

~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~

1. Festival Brkinsko Pivo (24.6.2017)

Zadnjo soboto v juniju se bo v Kozini odvil nekoliko drugačen festival piva. Gre namreč za popolnoma lokalni dogodek, na katerem se bodo predstavile zgolj lokalne brkinske pivovarne, ki pa jih je presenetljivo veliko.

Na dogodku bodo svoja piva tako predstavljale gostilniške pivovarne Flora, Kotar, Beerkinka, Ambrožič in Križman. Torej si lahko obiskovalci dogodka na pipicah obetajo po veliki večini ležake, morda pa kakšen od pivovarjev preseneti še s čim. Dogodek naj bi popestrila tudi glasba in pripadajoča pivska kulinarika.

Kdaj, kje in kako


Festival brkinskega piva se bo odvil v soboto, 24. junija, trajal pa bo od 11. ure dopoldan pa vse do 11. ure zvečer. Lokacija dogodka je Tuš v Kozini, več informacij pa čaka tudi na FB strani dogodka 1. Festival - Brkinsko Pivo.

~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~

Karavana Domačih Pivovarn na Škofjeloškem gradu (24.6.2017)

Druga postojanka letošnje izvedbe Karavane Domačih Pivovarn bo že tradicionalna lokacija v Škofji Loki, kjer se je v bistvu pred tremi leti sploh začela zgodba karavane.

Tudi letošnja izvedba se bo odvila v sklopu dogodka Historial, ki slavi zgodovino mesta. Gre za malo manjšo verzijo festivalskega dogodka, na katerem se bo predstavila dobra peterica kraft pivovarjev. Stojnice in pipe bodo oblegali Kaki Kraft, Mali Grad, Green Gold Brewing, Mammut in Crazy Duck, poleg pa bodo za piva poskrbeli še TANKR, Bar Freising in Zavod Prevhub, kot organizator dogodka.

Kdaj, kje in kako


Karavana se bo v Škofji Loki ustavila v soboto, 24. junija. Na Škofjeloškem gradu se bodo prva piva začela točiti ob 17. uri, domov pa vas bodo začeli preganjati okrog polnoči. Več informacij pa vas čaka na FB strani dogodka Karavana Domačih Pivovarn Na Škofjeloškem Gradu.

~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~~~~~~🍻🍻~~~~~
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar