ponedeljek, 15. maj 2017

Hopsbrew 5 O'clock IPA


Ime: 5 O'clock IPA
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Sela pri Ihanu

Stil piva: Lahki IPA
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,2 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

V pivovarni Hopsbrew resnično lepo skrbijo za ljubitelje piva. Poleg vseh različnih stilov so sedaj pripravili še nov lahki IPA, ki že s svojim imenom pove, da bo najbolj sedel neposredno po koncu službe. No, pa tudi ob vseh ostalih priložnostih bo več kot dobrodošel. 

Lahkotni IPA nas zapelje z nežnejšo sadno hmeljno aromo, v kateri se skrivajo agrumi z grenivko na čelu in še kakšen tropski sadež za povrh, vsi skupaj pa lepo slonijo na rahli sladni osnovi. Pod srednje veliko puhasto glavo bele barve zagledamo motnikavo jantarno telo, ki nam tudi v okusu podari sadni miks z nekaj tropske sladkobe in citrusnega priokusa za polno mero. Zadovoljivo konkretna hmeljna grenkoba zaključi celotno sliko tega svilnatega zvarka, ter se nato nadaljuje še v zelo trajajoč pookus.

Nizka alkoholna stopnja skupaj s sadnimi tropskimi okusi bosta gotovo dovolj velik razlog, da bomo predvsem poleti večkrat posegli po tem okusnem in izjemno osvežilnem pivu z ravno pravšnjo stopnjo grenkobe. Pa sploh ni važno ob kateri uri, vedno je dobordošel.
 Cena: 2,81€ (0,5l; steklenica) - Pivoljub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Štiblc Bar (Krško)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar