sreda, 24. maj 2017

Lupum Domače Konopljino Svetlo Pivo


Ime: Lupum Domače Konopljino Svetlo Pivo
Pivovarna: Pivovarna Volk Turjaški; za Lupum

Stil piva: Zeliščno pivo
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 1,4 / 5 → komajda še pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 5/15 - OKUS: 2/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 1/10)

V ekipi Lupum so se za pivo svoje blagovne znamke obrnili na pivovarja Volka Turjaškega, ki je zvaril tole domače konopljino pivo v svoji ročni pivovarni, edini te vrste pri nas.

Konopljino pivo se pokaže v popolnoma motni sončno-oranžni barvi, ki se skrije pod veliko kremasto belo glavo. V aromi prevladujejo travnati toni (navadne trave in ne tiste posebne), ki se pomešajo med zelo intenzivne zeliščne arome, nekoliko koprivaste s spominom na šampon. Zeliščni značaj se pokaže tudi v okusu in to v izjemno izraziti meri, spremlja pa ga rahel začinjen priokus in sladna osnova, sadne in kruhaste kombinacije. Še dolgo pa nam na koncu na jeziku ostane tisti zeliščni občutek, ki nas napade že v aromi.

Sicer od konopljinega piva ne pričakujemo kakšnih presežkov, toda vseeno ta zvarek deluje preveč zmedeno in preveč intenzivno zeliščno, ter zaradi tega neprijetno. Dokazano je že bilo, da se da narediti okusen konopljin zvarek in mogoče bo tudi ta našel svoje ljubitelje - vendar se nekako vseeno ne izkaže.
Cena: 3,90€ (0,5l; steklenica) - Belita.si (spletna trgovina)

Kje še ga najdem?
  • Hiša žganja in daril (Velenje)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar