sreda, 14. junij 2017

2. Festival Piva Dolenjske Toplice - Dolenjske Toplice, 11.6.2017


Po lanskoletni premierni izvedbi festivala piva v Dolenjskih Toplicah, ki ga je tako nesrečno zaznamovalo deževno vreme in posledično tudi slabši obisk, so imeli v tem kopališkem mestecu letos veliko več sreče z vremenom.

Poleg tega pa so se odločili, da 2. Festival Piva združijo še s turnirjem v Inline hokeju, kar se ja izkazalo za korak v pravo smer, še posebej ker je bila na žgoč dan žeja med obiskovalci nedvomno velika.

Na festivalu so se s svojimi pivi predstavili domačini iz nomadske pivovarne Komunajzer, prav tako pa so svoja piva prišli točit belokranjci iz pivovarne Vizir.

Iz Sevnice se je na dolenjski konec pripeljal APE, ki je s seboj prinesel že poznane tri opice, poleg tega pa tudi popolnoma svež zlati ale po imenu Shine.

Dobro pivo so točili tudi na stojnici žirovskega Crazy Duck, ter tudi pri pivovarni Hopster, kejr sta bila na voljo pšenično in ameriški pale ale. Svetlega ležaka je točil tudi Mammut, medtem ko so za tuji pridih poskrbeli na stojnici Pernštejn s svojimi češkimi zvarki.

Seveda na dolensjkem koncu ni smela manjkati niti stojnica Pivopisa, kjer se je točil saison s smrekovimi vršički. Pripeljal pa se je tudi vseprisotni TANKR še z nekaterimi ostalimi dobrotami slovenskih pivovarjev. 

Kako zaključiti?


Ideja, pripeljati dobro, butično pivo v vse konce Slovenije se nam brez dvoma zdi super in jo podpiramo. Od manjšega (lokalnega) festivala, kot je bil naprimer ta v Dolenjskih Toplicah, seveda ne moremo pričakovati kakšnih presežnikov, oziroma tak festival ne bo ravno povsem zadovoljil tistih že nekoliko bolj zahtevnih pivcev kraft piva.  Mimogrede, pogrešali smo tudi napovedane zvarke iz pivovarne Varissh.

Smo pa ne glede na vse, tudi na tem festivalu uspeli poskusiti pivo, ki nam ga doslej še ni uspelo, kar je že samo po sebi velik plus. Dolenjske Toplice so naredile korak naprej, brez dvoma, prav tako pa veseli, da se tudi na našem koncu scena še naprej razvija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar