petek, 9. junij 2017

Pivopis S4


Ime: Pivopis S4
Pivovarna: Pivopis.si, Novo mesto in Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Grisette
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,6 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Spletni portal Pivopis.si se vsake toliko časa odloči, da bi tudi oni zvarili kakšno pivo in skorajda vedno se podaja v nekoliko bolj ekscentrične vode. Tako so tokrat v sodelovanju z Green Gold Brewing navarili pivo S4, ki je nekakšna okrajšava za Smrekasti Styrian 105/220 Session Saison, zvarjen s smrekovimi vršički, smolo in še popolnoma novo sorto slovenskega hmelja, še brez imena.

Smrekovec se prikaže v motni, temno jantarni barvi, na glavo pa si za nekaj časa povezne še manjšo umazano belo glavo. Nekoliko smolnata aroma, ki kasneje postane izrazitejša, ima dodatek sadnih pridihov ter precej konkretno sladno osnovo. S kar veliko truda in vztrajanja, bomo morda le našli kakšen smrekov vršiček, drugače pa bomo brez težav prej srečali lahkotno hmeljno grenkobo z blagim zeliščnim priokusom.

S4 je lahkoten zvarek, ki sicer brez kakršnegakoli problema steče po grlu, a je obenem tudi kar praznega telesa in neizrazitega okusa. Dobra ideja, a vseeno bi od piva s smrekovimi vršički želeli, da le-ti sami najdejo pot do nas in se ni potrebno truditi z iskanjem, če jih želiš srečati. 
Cena: 2,50€ (0,3l; točeno) - Mi(KK)ro Beer Fest (Krško)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar