četrtek, 15. junij 2017

HumanFish 151,88


Ime: 151,88
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V vrhniški mikropivovarni so mojstri piva zopet nekoliko eksperimentirali. Zvarili so namreč popolnoma novo pivo s skrivnostnim imenom 151,88. Gre za temni ale kateremu so dodali še borovnice. In nastalo je tole.

Kot noč črno telo tega piva se v kozarcu skrije pod manjšo penico bež barve, ki tudi kmalu začne bežati stran od nas. V aromi prevladujejo sladki sadni toni, kjer se tropsko sadje pomeša z jagodičevjem, vse skupaj pa se lepo ujame in kombinira s sladnimi notami čokolade in rahle praženosti. Zmerna hmeljna grenkoba s praženim priokusom tvori glavnino okusa, nekaj karakterja pa dodajo pivu zelo blagi sladki sadni priokusi, ki res prikličejo spomin na borovnice. Mogoče so le-ti še najbolj zaznavni v čistem finišu, medtem ko v pookusu do izraza zopet pride praženi značaj tega piva.
Zelo okusen temni IPA srednjega telesa, ki ga odlikuje tudi zelo všečna aroma. Pivo s svojimi aromami in okusi definitivno pokaže svoj borovničev značajček, ki pa je vseeno nekoliko preveč sramežljiv. Vseeno pa je pivo zelo všečno in z lahkoto steče po grlu. 
Cena: 2,50€ (0,3l; točeno) - Mi(KK)ro Beer Fest (Krško)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar