četrtek, 8. junij 2017

Hopsbrew Juicy IPA


Ime: Juicy IPA
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Sela pri Ihanu

Stil piva: NEIPA
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 4,7 / 5 → boljše kot to ne gre
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 15/15 - OKUS: 14/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 10/10)

Na pogled kot breskov gosti sok, na vdih kot zvrhana košara sadja in po okusu osvežilno grenkoben - tak je pivovarski hit letošnjega leta, piva, ki se zgledujejo po trendovskem NEIPA stilu. In svojo verzijo tega piva so zvarili tudi v pivovarni Hopsbrew - prišel je namreč Juicy.

Iz kozarca nas vabljivo pogleduje super motno pivo blede oranžne barve, pokrito z manjšo puhasto glavo bele barve. Intenzivna sadna aroma nas v trenutku posrka vase - ananas, mango, pasijonka, breskve in še kakšen drug tropski sadež za povrhu. Dokaj gosto in kremasto telo naše brbončice pozdravi z občutno sadno sladkobo, na čelu z ananasom in grenivko, ki počasi polzita po grlu. Sledi še rahlo nežnejša hmeljna grenkoba in pookus, ki na nekoliko bolj nežen način kar traja in traja.

Juicy se tako pokaže kot izjemno okusno pivo, ki pivca že na prvi vdih popolnoma odpelje s svojo tropsko sadno aromo. Citrusni priokusi z zmernejšo grenkobo pa lepo dopolnijo sliko tudi v okusu in pivca čisto dokončno popeljejo pod palme sončnega tropskega otoka. Pa še namig - če je le mogoče, si privoščite točeno verzijo za še popolnejšo izkušnjo.   
Cena: 2,5€ (0,3l; točeno) - Mi(KK)ro Beer Fest (Krško)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Brivbarnica (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar