ponedeljek, 12. junij 2017

Karavana Domačih Pivovarn - Kranj, 10.6.2017


Karavana Domačih Pivovarn je že od leta 2014 velik podpornik in promotor butičnega piva in butičnih pivovarn. Tudi letos se je nadaljevalo njihovo poslanstvo s prvim postankom v Kranju, to pa je bila že deveta izvedenka tega dogodka, tudi letošnja pa je potekala v sodelovanju s Kransko Kuhno.

Na festivalskem dogajanju se je ljubiteljem piva tako predstavilo 9 pivovarjev, ki so skupaj točili okrog 30 različnih piv, med njimi tudi dve popolni novosti. Za prvo je poskrbel kar organizator sam, Zavod Prevhub, in sicer v obliki Festivalskega Piva stila IPL (India Pale Lager), ki so ga za njih zvarili v pivovarni Mali Grad.

Za drugo novost pa so poskrbeli novinci na Karavani, to je mirnski Kaki Kraft, ki so poleg svojih treh deklet (Aurore, Šoštarke in Edite) točili tudi popolnoma svežega fanta Osima - smash pale ale s ščepcom bezga.
Nekaj zelo svežega in še ne velikokrat okušenega so poleg ostalih zvarkov stregli tudi na stojnici Tektonika in sicer je bil to letošnji pivovarski hit, pivo stila NE IPA. Še eno pivo tega stila se je točilo tudi pri Green Gold Brewing, seveda v družbi dveh ostalih IPA piv.

Manjkali niso tudi domačini iz Brew Revolt s svojima dvema paradnima konjema, kot tudi ne že stari znanci Karavane Bru Kru s svojima pivoma. Prvič pa so na Karavani svoje zvarke točili tudi pri pivovarnah Hopster in Crazy Duck, kjer je bilo na voljo vseh pet račk. 

Za nekoliko lažje okuse pa je poskrbel še en domačin, in sicer pivovarna Mammut, ki je točila svoj svetli ležak. Po dolgem času je festivalsko dogajanje prišel pogledat tudi Maister s svojimi tremi fanti. Ker pa je Kranj tudi mesto TANKRja, seveda tudi ta ni smel manjkati še z nekaterimi ostalimi domačimi (in enim tujim, edinim na dogodku) pivom.

Kaj pa za konec?


Karavana Domačih Pivovarn se vedno izkaže za en tak razmeroma prijeten dogodek manjših razsežnosti, kjer se za pokušino vedno najde kakšen nov, popolnoma svež zvarek. Seveda, poleg že poznanih in preizkušenih. Tudi tokrat je bilo temu tako v sicer nekoliko zaspanem Kranju. 

Kaj nas je morda zmotilo na letošnjem dogodku v Kranju? Najbolj to, da je bilo potrebno odlično kraft pivo piti iz plastičnih kozarcev. Mislimo, da si pivo zasluži prave degustacijske kozarce ali vsaj nekaj podobnega (p.s. krivda za to ne leži v rokah organizatorja, ampak v Kranju to pač ni dovoljeno). 

Verjamemo, da se Karavana Domačih Pivovarn še ne bo ustavila in bo nadaljevala pot po različnih krajih, kjer bo nadaljevala s svojim poslanstvom, promocijo kraft piva. In tako je tudi prav, kajti še vedno je zunaj veliko ljudi, ki še niso odkrili tega okusnega sveta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar