sreda, 7. junij 2017

Lobik Mosaic IPA


Ime: Mosaic IPA
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 7,1%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Karakter posamezne sorte hmelja se najbolje pokaže v t.i. single hop zvarkih. Tokrat so fantje iz štajerske prestolnice v svoj IPA nasuli le aromatični ameriški Mosaic, ki ga hmeljarji opišejo z besedami "saden", "cvetličen" in "čigumijast".

In aroma tega "enohmeljnega" zvarka je res nekaj posebnega. Izpod puhaste bele glave srednje velikosti prisopihajo precej izrazite cvetlične arome, mogoče so to celo vrtnice, ki jim družbo dela še kar nekaj različnih sadežev, nekoliko bolj tropskega značaja, ter tudi nekaj bezga. Rahlo motno jantarno telo nas najprej zapelje s svojim sladkim in sadnim karakterjem - mogoče pa bi ga res lahko opisali tudi kot "čigumijast". Sledi pa še solidna hmeljna grenkoba in prijeten pookus, ki nam še nekaj časa izkazuje prijetne občutke.

Ob pokušanja tega piva, bo pivcu lahko popolnoma jasno, zakaj je ta sorta hmelja tako popularna med pivovarji. V Lobikovem primeru gre za izredno prijetno in intenzivno aromatično pivo, nekoliko lahkotnejšega telesa, ki pa tudi s svojim okusom deluje zelo všečno. Mosaic pa bo pivcu kar še nekaj časa blodil po mislih.
Cena: 2,50€ (0,3l; točeno) - Mi(KK)ro Beer Fest (Krško)

Kje še ga najdem?
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar