četrtek, 23. november 2017

Bevog / Oedipus Swing Lolita Swing


Ime: Swing Lolita Swing
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg v sodelovanju z Oedipus, Amsterdam

Stil piva: Gose
Vsebnost alkohola: 5,4%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Kot kaže je gose, stil piva slankasto-kiselkastih okusov, letos eden bolj popularnih pri nas. Dokaz je tudi najnovejši predstavnik z dodatkom malin in pasijonke, ki sta ga skupaj zvarili ena najboljših domačih pivovarn, Bevog, in eden najboljših nizotemskih kraftarjev, Oedipus iz Amsterdama. Torej, Lolita, le zagugaj se.

Rožnato-oranžna Lolita se v kozarcu skriva pod večjo puhasto glavo rdečkasto-belega odtenka, ki pa se kmalu začne umikati. V naš nos se priziba s prijetnimi, izrazitimi in sladkimi sadnimi toni, kjer bomo brez dvoma zaznali maline, pa tudi pasijonka se nam lepo pokaže. Nežna malinova sladkoba takoj v začetku se kmalu umakne prijetno kiselkastemu sadnemu značaju, ki ga spremlja tudi rahlo usnjen/začinjen občutek, le-ta pa je resnici na ljubo prcej v ozadju. Konec pripade še lahko občutnemu slankastemu karakterju in Lolita se poslovi.

Lahkotna Lolita je s svojimi značilnostmi resnično svežega značaja, k njeni osvežilnosti pa še zelo pripomore, da z lahkoto občutimo tako kiselkaste, sladke in slankaste priokuse. Tako kot se spodobi.  
Cena: 4,00€ (0,33l; pločevinka) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)

Ni komentarjev:

Objavite komentar