torek, 7. november 2017

Crazy Duck Lazy Duck


Ime: Lazy Duck
Pivovarna: Crazy Duck Brewrey, Žiri

Stil piva: Belgijsko pšenično pvo
Vsebnost alkohola:4,9
Na voljo: točeno

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Nore račke iz žirovskega konca so se zopet odločile, da gredo na potep. Tokrat so nekaj pogledovale proti Belgiji in njihovemu tradicionalnemu stilu piva. Tako je sedaj tudi v Žireh nastal belgijski witbier z dodatkom koriandra in pomarančne lupinice, ki so ga naknadno poimenovali Lazy Duck.

Že na prvi pogled s svojim motnim, zlato rumenim izgledom in tanko belo glavo pivo deluje zelo privlačno in vabljivo. Vendar pa nori belgijec še bolj navduši že na prvi vdih. Kajti v aromi prevladuje prisotnost začimb, na čelu seveda s koriandrom, ki jih oplemeniti še citrusni pridih, kjer v nos lepo prodrejo pomaranče. V začetku okusimo rahlo sladkobo, celo malo bananasto, sledi ji citrusni značaj, ki ni pretiran, proti koncu nas pozdravi še začinjeni občutek, ki ji sledita še lahkotna grenkoba in začinjen pookus.

Witbier iz pivovarne Crazy Duck se tako izkaže kot zelo primeren predstavnik tega belgijskega stila piva. S svojim srednje lahkotnim telesom in konkretno karbonacijo deluje še bolj osvežilen in bo brez dvoma točno to, kar iščejo ljubitelji tega stila. 
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar