petek, 10. november 2017

Brezov Pir


Ime: Brezov Pir
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,3%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,7 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 1/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

V neokrnjenih gozdovih Bele Krajine in Gorjancev rastejo breze iz katerih gospod Robert Bartol (www.brezov-sok.si) prideluje naraven in domač brezov sok. V sodelovanju z belokranjsko pivovarno Vizir pa so sedaj zvarili še poseben Brezov Pir, za katerega so namesto vode uporabili prav ta brezov sok.

Pivo ima zelo motno, zlato-oranžno sončno barvo, na vrhu pa sedi srednje velika in ne ravno obstojna bela puhasta glava. Aroma je zelo sveža, seneno-travnatega značaja s čisto blagim sadnim dihom hmelja v ozadju. Nekako spomni kar na sprehod po mokrem listju v gozdu. Je zelo lahkega, na trenutke nekoliko izvodenelega telesa, okus pa napove nekaj začetne sladkobe. Nadaljuje se s svežim travnato-lesenim grenkobnim značajem, ki je precej nežen a vseeno lepo zaznaven, na trenutke celo rahlo čajast.

Brezov Pir je zvarek lahkotnejših lastnosti in nežnejših okusov. Brezov sok pivu brez dvoma doda svoj lastni karakter, posledično tudi kar nekoliko bolj izvodenelo telo, in predvsem svežino. Malo drugačno pivo. 
Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Čajarna Stari Most (Novo mesto)
  • Caffe Verona (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar