torek, 14. november 2017

Lobik / Hillstown 3 Bad Bears


Ime: 3 Bad Bears
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor v sodelovanju z Hillstown, Antrim

Stil piva: Irski rdeči ale
Vsebnost alkohola: 8,4%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Lobiki so se odločili, da bodo proti koncu leta še malo sodelovali in ustvarili še kakšno novo žival. Tako so skupaj s severno irskio pivovarno Hillstown, ki se je pri njih mudila na obisku, ustvarili tri prav posebno poredne medvedke - seveda, v konkretnem irskem stilu, v katerega so dodali naš Styrian Dragon hmelj.

Sodelovalno pivo dveh zelenih dežel se pokaže v zelo žareči oranžni barvi, ki jo pokrije tanjša in puhasta umazano bela pena. V aromi nas poskusijo zapeljati sadni toni grenivke in še kakšnega sladkejšega tropskega sadeža, ki se pomešajo med sramežljive piškotne note sladu. V okusu nas najprej pozdravi sadna sladkoba, ki jo na koncu preseka zmerna grenkoba, le-ta pa postane ščasoma še ostrejša in bolj izrazita, v pookus pa se nadaljuje z zeliščnim hmeljnim značajem.

Simpatično pivo, ki kar lepo osvoji s svojo prijetno aromo. Na začetku se višja stopnja alkohola lepo skriva in nas le malenkost pogreje, ščasoma pa postaja bolj ostra in zna koga s svojim ostrim značajem kar zmotiti. Ampak drugače kot konkretno z alkoholom po irsko pač ne gre.
Cena: 3,50€ (0,3l, točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
  • Huda Liza (Vurberk)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar