nedelja, 5. november 2017

Bru Kru Horny - Smoked IPA


Ime: Horny - Smoked IPA
Pivovarna: Pivovarna Bru Kru, Ljubljana

Stil piva: Dimljeno pivo
Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Pivo & Burger Fest v Ljubljani je dogodek, ko se zaradi številnih žarov zadimi celotna ljubljanska tržnica. Zakaj pa ne bi potem zraven spili še eno dimljeno pivo? Najbrž so tudi s tem v mislih v pivovarni Bru Kru pripravili posebo dimljeno verzijo svojega Horny IPA piva.

Na izgled se pokaže kot simpatično, motno pivo jantarno-oranžne barve, ki se za nekaj časa skrije pod srednje veliko umazano belo glavo. V aromi ne bomo začutili tega obljubljenega dimljenega značaja, kajti pivce nas lepo zapelje s super sadno aromo tropskih sadežev, kjer se v ozadju znajde še nekaj dihov smole in sladni značaj s piškoti. V požirku bomo spoznali solidno hmeljno grenkobo, v kateri pa bomo z lahkoto zaznali tudi tisti dimljeni karakter, ki smo ga pričakovali - a vseeno le-ta ni pretiran. Za konec se pridruži še konkreten grenkoben pookus in to je to.

Bru Krujev dimljeni IPA tako svoje zadimljene atribute prihrani le za naše brbončice, medtem ko nas v aromi napelje popolnoma v drugo, bolj lahkotno tropsko stran. V redu pivo, ki pa zna biti zaradi svojega dima rahlo preintenzivno za tiste, ki niso ravno ljubitelji stila.  
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar