petek, 3. november 2017

Lobik Kislica


Ime: Kislica
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Kisli ale
Vsebnost alkohola: 9%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V pivovarni Lobik so že večkrat v svojem dokaj kratkem delovanju načrtno zavili v kisle vode piva. S tem zvarkom, ki je bil na pipi na Makro Beer Festu pa so ustvarili eno nekoliko bolj konkretnejšo kislico za tiste prave ljubitelje.

Motno pivo jantarno-oranžne barve se v kozarcu pokrije pod zelo majhno in ne ravno obstojno belo glavo, ki za sabo pusti le tanek pokrovček. Aroma je.... kisla. Konkretne kiselkaste note, ki bi spomnile na skisano vino, polito v stari vinski kleti. Tudi v okusu nas pričaka izrazit kiselkasti okus, ki ga na koncu nekoliko oplemeniti še tisti značilni, rahlo usnjeni "funky" karakter, ki kar precej podraži še na grenko stran. Seveda, potem ko nam kislina usta kar lepo potegne skupaj.

Konkretna kislica lahkotnejšega telesa, pri kateri višje stopnje alkohola sploh ni zaznati. Po pričakovanjih ne bo po meri velike večine pivopivcev, bo pa brez dvoma zaigrala na prave note pri ljubiteljih kislih piv, še posebej pa se bo s svojo svežino izkazala v bolj poletnih temperaturah.
Kje še ga najdem?
  • Makro Beer Fest (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar