torek, 28. november 2017

Kratochwill IPA


Ime: IPA
Pivovarna: Pivovarna Kratochwill, Ljubljana

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,3%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2 / 5 → če res ni drugega
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 5/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 2/10)

Domače gostilniške pivovarne, v katerih so se tradicionalno varili in pili ležaki svetle in temne barve, se občasno odločijo zvariti tudi kakšen stil piva, ki je povečini bolj rezerviran za butične pivovarne. Enega izmed takih izletov so si privoščili tudi v Kratochwillu, kjer so pripravili svojo izpeljanko IPA piva.

Kratocwhill IPA se prikaže v rahlo motni, temnejši jantarni barvi, na vrhu k pa se za precej kratek čas ustvariu še manjša bež glava. V aromi, ne pretirani, sicer prevladuje sladni karakter na čelu s karamelnimi piškoti, nekje daleč v ozadju pa mogoče občutimo še rahel sadni piš. Okus do neke mere sledi vonju - nežna sladna sladkoba, piškotnega občutka, z rahlim sadnim priokusom, a po drugi strani skorajda popolnoma brez omembe vredne grenkobe. V finišu pa se (na žalost) prikrade še zeliščno-kovinski občutek, ki se nadaljuje še v pookus.

Pivo lahkotnega telesa, a brez vsaj nekaj potrebnih mehurčkov, ki bi popestrili sceno. Obenem pa tudi skorajda povsem brez konkretnejšega značaja, kaj šele značilnega IPAstega karakterja. Mogoče kot nekakšen angleški "bitter", pa še ta ne preveč posrečen. Škoda. 
Cena: 3,00€ (0,5l; steklenica) - Pivnica Kratochwill - Rudnik (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Pivovarna Kratochwill - Kolodvorska (Ljubljana)
  • Pivnica Kratochwill - BTC (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar